Mijn account

Eco-dreamer

Eco-dreamer blog

Volg via onze blog ons persoonlijke avontuur en die van andere eco-dreamers.

Er komt steeds meer aandacht voor grote klimaatdoelstellingen, duurzame initiatieven en investeringen of verhalen over duurzaamheid van producten zelf. Mooie verhalen over grootse ambities en grootser impact maken. Waar we als Eco-dreamer vooral benieuwd naar zijn, zijn de kleine lokale verhalen in binnen- en buitenland. De particulieren, de kleine en middelgrote ondernemers waar oprechte grote duurzame dromen zijn doorgegroeid naar een doorleefde purpose. 


Een geloof in ‘mono-materiaal’ producten & een passie voor karton

Jan gelooft in de potentie van ‘mono-materiaal’ producten om recycling en hergebruik op grote schaal haalbaarder te maken. Jan is CEO en co-founder van het bedrijf KarTent. KarTent begon ooit met het maken van kartonnen tenten als duurzaam alternatief voor festivals. Inmiddels zijn er naast eigen kartonnen producten ook honderden maatwerk producten gemaakt, zoals ook het Eco-dreamer Intentie Boompje.

Lees verder »

The power of ‘going full circle’ & making a local impact

After living a global lifestyle, Quiònia’s & Oscar’s started to strongly believe the power lies in focusing on making a direct and positive impact on your own local environment. And so for the past 10 years, they have been following their eco-dream to create ‘Full circle beer’ in rural Catalunya.

Lees verder »

Samenwerken, innovatie & ‘sustainabilty by design’

Manuel heeft zijn krachten gebundeld met andere ondernemers om samen een positieve impact te maken op het bedrijfsleven. Hij gelooft dat we meer impact kunnen maken als we streven naar ‘sustainability by design’, maar daarin schuilt wel een grote uitdaging voor leiderschap.

Lees verder »

Streven naar duurzaamheid of regeneratie?

De rebelse Simone wil graag onderdeel zijn de oplossing en daarom heeft zij haar business model aangepast. Zij droomt namelijk van een toekomst waarin we niet streven naar duurzaamheid, maar een stap verder gaan door te durven streven naar regeneratie.

Lees verder »